Town Council approves supermarket car park extension

SuperValu in Carrick-on-Suir has secured planning permission from the Town Council for a major extension to its busy car park on Greystone Street.

But the supermarket will have to wait another few weeks before getting the final go ahead to proceed with the project as appeals to the Council’s decision can be lodged up to four weeks from the date of its decision.

The Town Council granted conditional permission to the application submitted by Carrick-on-Suir Supermarkets Ltd on Monday, May 21 to develop the new car park area on the western side of SuperValu in the old ESB yard.

It has given the conditional green light for the demolition of the town’s old ESB building on the western side of Carrick-on-Suir Credit Union and part of the existing dividing boundary wall at the back of the Credit Union premises.

The Council has also given conditional permission for the demolition of the ESB sub-station in front of the existing SuperValu deliveries area as well as the access stairs and external canopy on the north eastern elevation of SuperValu.

Carrick Supermarkets Ltd has received the go ahead to build a new ESB sub-station on the northern corner of the new car park area along with a new boundary wall with railing and landscaping along the north eastern boundary of the car park extension.

The company has also secured conditional permission for some changes to the SuperValu premises.

They include a new single story goods intake extension with dock leveller and access to the ramp on the western side of the building, internal alterations to the ground floor store area and a fire escape stair and the extension of the existing curved canopy to the nortern corner of the front of the supermarket.

Other developments approved in the application include a new boundary wall to the rear of the Credit Union; the upgrading of the existing supermarket car park entrance and exit; the erection of a feature sign at the car park entrance and an advertisement billboards on the southern and western boundaries of the new car park extension.